Masz samochód z kratką i nie wozisz jajek na targ ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jac_ek
    RS
    • 2009
    • 1733

kruk4, ale mi nie chodzi o to że ne zwiąże końca z końcem - mi chodzi o to że działając zgodnie z prawem uchwalonym przez sejm/senat, ci sami ludzie mówią mi że jak działam zgodnie z tym prawem to okradam Państwo.
    Niech wprowadzą zero odliczeń i nie pier#$%^, że się ich okrada bo jeśli już to oni nas okradają. W każdej firmie rachunek jest prosty - firma MUSI zarobić na siebie i na swój rozwój, jeśli się podnosi koszty stałe firmy to podnosi się ceny za które i tak zapłaci detaliczny odbiorca, dając ulgi firmom pośrednio wpływa się na zasobność portfela jej klientów.
    Zamieszczone przez piotrek_gdy
    "szlachectwo"
    albo jest kapitalizm, albo feudalizm.
    - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• piotrek_gdy
      RS
      • 2008
      • 7723
      • Volkswagen
      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez Jac_ek
      albo jest kapitalizm, albo feudalizm
      Jac_ek, czy nigdy nie wykorzystałes auta słuzbowego do prywatnych celów?

:wink:
      przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• Jac_ek
        RS
        • 2009
        • 1733

Jac_ek, czy nigdy nie wykorzystałes auta słuzbowego do prywatnych celów?
        oczywiście, że wykorzystałem.

Ale próba kontroli, czy komputer kupiony na firmę nie może korzystać z internetu jeśli nie jest taki profil firmy, czy drukarka może drukować tylko firmowe "druki", czy xero może odbić tylko to co jest przedmiotem działalności firmy, czy jak mam telefon firmowy - to mogę zadzwonić do babci i zapytać jak się czuje? - może jeszcze z łazienki firmowej i papieru można korzystać tylko w godzinach pracy firmy ? To jest chore, rozbudowa aparatu Państwa w celu kontroli obywateli za kasę obywateli, ale większość ludzi w PL chętnie się dołoży żeby przykręcić śrubkę tym co z kotła chcą wychylić głowę.

Stopień ingerencji w życie obywateli (funkcjonowanie firm) przez państwo powinien być jak najmniejszy i ograniczać się do uregulowania zasad życia/funkcjonowania i pomocy tym którzy sobie nie radzą w tym systemie a nie nękania.

Dlaczego kobieta prowadząca działalność nie może iść na urlop wychowawczy? i Państwo za nią nie płaci? przecież ona składki opłaca i to niejednokrotnie większe niż statystyczne. Przykładów jak to przedsiębiorcy mają dobrze można by mnożyć jeszcze sporo.

Komentarz

• piotrek_gdy
          RS
          • 2008
          • 7723
          • Volkswagen

Jac_ek, jak kupuje wyposażenie pracowni za 2mln to wiesz jak mnie boli że ja nie jestem w świetle prawa przedsiębiorcą?
          i że nie moge odliczyć VAT?
          i że NFZ kantuje mnie na każdym kroku?

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• Jac_ek
            RS
            • 2009
            • 1733

piotrek_gdy, domyślam się,

Dlatego ja w tych wyborach idę (dla treningu) po kartę do głosowania i zabieram ją do domu. Jeśli idę do sklepu i towar nie spełnia moich oczekiwań to go nie kupuje - tutaj zrobię tak samo. I to jest w sumie najgorsze - bo wcale nie jestem szczęśliwy, że nikt nie jest w stanie mnie w samorządzie reprezentować.

Komentarz

• piotrek_gdy
              RS
              • 2008
              • 7723
              • Volkswagen

Zamieszczone przez Jac_ek
              nikt nie jest w stanie mnie w samorządzie reprezentować
              gdyby były okręgi jednomandatowe to miałbyś realny wpływ na swojego przedstawiciela
              a tak- głosujesz na listę

Komentarz

• Jac_ek
                RS
                • 2009
                • 1733

gdyby były okręgi jednomandatowe to miałbyś realny wpływ na swojego przedstawiciela
                miały być okregi jednomandatowe, miał być liniowy, i jeszcze parę innych rzeczy też... ale nie ma

a tak- głosujesz na listę
                o nie, ja narazie nie głosuje - ale po kartę idę ;-)

Komentarz

• słoń
                  Elegance
                  • 2010
                  • 777

Piotrek gdy-a od czego chciałbys odliczyć ten podatek??????przecież nie jestes jego platnikiem.nie odprowadzasz co miesiac do budżetu pewnej kwoty.odliczenie podatku to nie przywilej dla przedsiebiorcy.ludzie!!!jezeli ktos jest platnikiem vat to co miesiac odprowadza podatek vat!!!fizycznie go płaci!!!! odliczenie podatku tylko zmniejsza odprowadzaną kwote.jeżeli nie odliczy np za vat ZAPŁACONY dealerowi w cenie auta to zabuli całość urzedowi skarbowemu.odliczenie to nie ulga do jasnej cholery tylko zapobieganie podwójnemu opodatkowaniu tym samym podatkiem.

Komentarz

• piotrek_gdy
                    RS
                    • 2008
                    • 7723
                    • Volkswagen

słoń, ty wogóle nie zrozumialeś tegto co napisałem
                    i zdaje się masz duże pojęcie o podatkach w ochronie zdrowia

skoro kupuje auto w kwocie brutto to płace VAT czy nie?
                    skoro kupuje komputer w kwocie brutto to płaće VAT czy nie?
                    nie moja wina, że usługi zdrowotne maja najciekawszą stawkę - VAT zwolnione
                    Zamieszczone przez słoń
                    odliczenie podatku to nie przywilej dla przedsiebiorcy
                    wynika z tego że nie jestem przedsiębiorcą

Komentarz

• słoń
                      Elegance
                      • 2010
                      • 777

tak.płacisz.ale ten który ma możliwość odliczenia też go płaci.jeżeli ty nie zakupisz komputera to nie zapłacisz podatku vat bo nie jesteś vatowcem ,a vatowiec jak nie kupi komputera to i tak zapłaci podatek vat!!!-co miesiąc.
                      czy służba zdrowia czy inne usługi, zasady płacenia czy zwolnienia(tak jak w Twoim przypadku)sa takie same-każdy płaci vat tylko w innym momencie.Ty przy zakupie towarów bądz usług(niezwolnionych) a vatowiec raz w miesiącu-3,7 albo 22 procent.amen

Komentarz

Pracuję...